Vosk nad zlato – Dalibor Titěra a kol.
certifikovaná metodika
Autor: | Dalibor Titěra a kol. |
Vydavatel: | Výzkumný ústav včelařský, s.r.o. |
Rok vydání: | 2017 |
Počet stran: | 28 |
Jazyk: | čeština |
ISBN: | 978-80-87196-25-0 |
Obsah
- Cíl metodiky
- Vlastní popis metodiky
- Jak včelí vosk vzniká
- Chemické složení a fyzikální vlastnosti
- Produkce vosku na včelnicích
- Získávání vosku
- Výroba mezistěn
- Co ohrožuje kvalitu vosku
- Kontrola kvality včelího vosku
- Tradiční postupy čištění vosku
- Nové možnosti technologie čištění
- Postup návratu čištěného vosku do včelařského provozu
- Produkce potravinářského vosku
- Příklady využití včelího vosku mimo včelařství
- Prohlášení o poskytovateli dotace na projekt a projektu, v rámci kterého metodika vznikla
- Zdůvodnění, čím je navrhovaná metodika nová
- Popis uplatnění metodiky, informace pro koho je určena a jakým způsobem bude uplatněna
- Seznam použité související literatury
- Seznam publikací, které předcházely metodice a byly publikovány
- Přílohy