Medovníkové kuličky
Tradiční medovník nebo medové řezy miluje každý. Jejich mini verzi si můžete vychutnat ve formě medových kuliček, které se budou báječně vyjímat mezi vánočním cukrovím.
Těsto
50 g moučkového cukru
50 g medu
200 g hladké mouky
100 g másla
1 čajová lžička jedlé sody
100 ml mléka
1 vejce
Krém
100 g másla
200 g karamelového kondenzovaného mléka
Recept na perníkové kuličky
Medovníkové kuličky, perníkové kuličky, medové kuličky
Těsto vytvarujeme do placek a pečeme na 180 °C. Po upečení a vychladnutí je nadrtíme na jemné drobečky.
Krém vytvoříme z másla a karamelového kondenzovaného mléka.
Odložíme si malou část drobečků na finální obalení kuliček. Zbylou část vmícháme do krému a vypracujeme hmotu ze které naděláme kuličky. Nakonec je ještě obalíme v jemných drobcích.