Správná praxe a kvalita krmení včel pro úspěšné přezimování – Dalibor Titěra a kol.
Metodika
Autor: | Dalibor Titěra a kol. |
Vydavatel: | Výzkumný ústav včelařský, s. r. o |
Počet stran: | 23 |
Jazyk: | čeština |
ISBN: | 978-80-87196-43-4 |
Obsah
- Úvod
- 1. Přirozená výživa včel a možnosti jejího doplnění
- 2. Zdroje glycidových a bílkovinných krmiv včel
- 2.1. Krystalická sacharóza
- 2.2. Tekuté cukerné roztoky
- 2.3. Doplňování bílkovin
- 3. Příprava krmiv
- 3.1. Roztoky
- 3.1.1. Příprava roztoků
- 3.1.2 Podávání roztoků
- 3.1.3. Prosakovací krmítka
- 3.1.4. Kažení cukerných roztoků
- 3.2. Těsta
- 3.2.1. Příprava glycidových těst
- 3.2.2. Podávání glycidových těst
- 3.2.2. Těsta pylová
- 3.2.3 Těsta medicinální
- 3.3 Jiné formy krmiv
- 3.1. Roztoky
- 4. Přehled případů krmení
- 4.1. Doplňování zimních zásob
- 4.2. Nouzové doplnění zásob na jaře
- 4.3. Jarní podněcování
- 4.4. Překlenutí snůškových mezer
- 4.5. Krmení rojů a smetenců
- 4.6. Krmení pro přípravu suroviny na výrobu těst
- 4.7. Krmení při chovu matek s produkcí mateří kašičky
- 4.8 Zkrmování zásob po uhynulých včelstvech
- 5. Problematika zbytků krmiv v medu a falšování medu
- 6. Krmení z pohledu ekologického zemědělství
- 7. Závěr
- 6. Srovnání novosti postupů
- 7. Uplatnění metodiky
- 8. Ekonomické aspekty
- 9. Publikace, které předcházely metodice
- 10. Literatura a zdroje
- 11. Další doporučená a rozšiřující literatura
- 12. Přílohy
- Tabulka I Charakteristika cukerných roztoků
- Tabulka II Obsah cukru v roztocích
- Tabulka III Výživové hodnoty medu
- Tabulka V Obsah cukrů v plástovém pylu
- Tabulka VI S jakými cukry se na protokolech o rozboru sirupu nebo medu setkáváme?